Intro
Προφίλ
Αριθμολογία
Αναδρομές
Βιβλία
Ταρώ-Αστρολογία
Αριθμολογική προσέγγιση έτους
Επικοινωνία

ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014
 


ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΤΟΣ 2014
ΥΠΟ ΤΑΚΗ ΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥΤο παγκόσμιο έτος του 2014 είναι έτος 7 διότι: 2+0+1+4=7. Ας δούμε τώρα τι μας φέρνει: είναι μια χρονιά πνευματικής αφθονίας, που η πίστη θα παίξει μεγάλο ρόλο, ενώ θα εμφανιστούν νέες θρησκευτικές ή φιλοσοφικές τάσεις. Οι καλλιτεχνικές, πολιτισμικές και άλλου είδους πνευματικές εκδηλώσεις θα είναι στο φόρτε τους. Αυτοί που «κατέχουν» (πλούτο ή άλλου είδους υλικά αγαθά), θα καταλάβουν ότι πρέπει να προβούν σε κάποιου είδους ανακατανομή, διότι μόνο έτσι μπορούν ν’ αναχαιτίσουν την παγκόσμια κρίση. Αυτό θα φανεί πιο ενεργά προς τους τελευταίους μήνες του 2014. Φυσικά δεν θα περάσουμε «ζωή χαρισάμενη», μια και το 7 είναι χρονιά μοναξιάς, φτώχειας και στέρησης, αλλά τουλάχιστον θα μπουν οι βάσεις για να καλυτερέψουν τα πράγματα. Γενικότερα, σηματοδοτείται το τέλος μιας εποχής σε σχέσεις κοινωνικές, επαγγελματικές ή οικογενειακές, αλλά με σκοπό να μπουν οι βάσεις για κάτι άλλο, σαφώς πιο καλό.

Κατά τομείς:

ΥΓΕΙΑ: Νέες επιστημονικές ανακαλύψεις για τη νόσο του Πάρκινσον, με καλή φαρμακευτική βοήθεια, ίσως ανακοινωθούν στους πρώτους μήνες του έτους. Προς τα μέσα (Ιούνιος – Ιούλιος) ίσως έχουμε την «τύχη» να μας δοθεί κάποιο εμβόλιο εναντίον κάποιας μορφής καρκίνου ή τόνωσης του ανοσοποιητικού συστήματος. Τέλος, προς το τέλος του έτους, θα ακούσουμε για νέα «θαύματα» που θα αφορούν επεμβάσεις στα μάτια, ή που κυριολεκτικά «οι τυφλοί θα μπορούν να ξαναδούν».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Πολλές χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ τους, θα αποφασίσουν να κάνουν ειρήνη. Όμως κάποια άλλα κράτη ίσως χάσουν τα εδάφη τους και μάλιστα με βίαιο τρόπο (Μάιος – Αύγουστος). Ο ΟΗΕ θα παίξει σημαντικό ρόλο, καθώς θα κληθεί να επιλύσει συνοριακές ή εσωτερικές διαφορές μεταξύ αντιμαχόμενων κρατών ή φατριών (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος). Τέλος, αναμένεται μια μεγάλη συμφωνία μεταξύ κάποιων κρατών με σκοπό τον καλύτερο έλεγχο της πυρηνικής ενέργειας (Οκτώβριος – Νοέμβριος).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Πολλές εμπορικές συμφωνίες θα φέρει η νέα χρονιά, συμφωνίες που θα δώσουν πνοή σε αρκετές χώρες, ενώ γενικότερα το εμπόριο θα βρίσκεται στο φόρτε του. Ο κινεζικός κολοσσός θα πάρει την κατάσταση του παγκόσμιου εμπορίου στα χέρια του και κατά πόδας θα ακολουθήσει η Ινδία. Μια μεγάλη συγχώνευση τραπεζικών οίκων θα φέρει ανακούφιση σε εκατομμύρια ανθρώπους και αύξηση του αισθήματος σιγουριάς για τις αποταμιεύσεις τους (Μάρτιος – Ιούνιος). Τέλος, κάποια κράτη θα βγουν από πολλά και μεγάλα αδιέξοδα, είτε με αξιοποίηση πηγών ενέργειας και φυσικών πόρων, είτε με την εισροή κεφαλαίων από τουριστικές επιχειρήσεις (Μάιος – Σεπτέμβριος).

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Στον τομέα της ενέργειας πληθαίνουν οι εφευρέσεις που έχουν να κάνουν με τον ηλεκτρισμό και την κίνηση. Ίσως θα ήταν σωστό να ονομαστεί το 2014 ως «έτος ηλεκτροκίνησης». Πολλά μοντέλα αυτοκινήτων θα παρουσιαστούν, που θα έχουν ως βάση τους τον ηλεκτρισμό ή άλλους είδους ενέργεια, πλην των συμβατικών (βενζίνη, πετρέλαιο) κυρίως στο β’ εξάμηνο. Γενικότερα θα πρέπει να προετοιμαστούμε για νέες ιδέες γύρω από την ενεργειακή μας συμπεριφορά, ενώ όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα στρέφονται προς την πράσινη ενέργεια και την αξιοποίηση φυσικών πόρων.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ: Μια νέα τεχνική στον κινηματογράφο ίσως μας κάνει να ξεχάσουμε τις συμβατικές αίθουσες ή ταινίες που βλέπαμε μέχρι τώρα (προς το τέλος του έτους). Ένα διαζύγιο θα αφήσει Ιστορία για την τεράστια οικονομική αποζημίωση ενός εκ των δύο διαδίκων. Συγχωνεύσεις αρκετών κινηματογραφικών εταιρειών θα δώσουν στους ανεξάρτητους καλλιτέχνες την ευκαιρία ν’ ανοίξουν τα πανιά τους για να μας παρουσιάσουν αριστουργήματα. Ο θάνατος ενός μεγάλου καλλιτέχνη κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες θα απασχολήσει το καλλιτεχνικό στερέωμα παγκοσμίως.

ΕΛΛΑΔΑ

Για τη χώρα μας και τους ανθρώπους της ίσως δεν θα είναι και τόσο δυσάρεστα όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά δεν θα υπάρξει και κάποια «δυνατή» καλυτέρευση. Θα είναι μια χρονιά που όλοι θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε μια κλιμακωτή επιδείνωση των κοινωνικών και οικονομικών μας συνθηκών. Η κοινωνία μας θα περάσεις αρκετές φάσεις, με μια μικρή ένδειξη αμυδρού φωτός προς το τέλος του έτους. Παραγωγή κι ενέργεια σε σχεδόν πτωτική τάση και μόνη σανίδα σωτηρίας ο τουρισμός, που θα μας κρατήσει «ζωντανούς». Το πρώτο δεκάμηνο έρχεται μια ακαταλαβίστικη για πολλούς ισορροπία, ενώ γίνεται πλέον αιτιολογημένη στο τέλος της χρονιάς. Αρκετές ανακατατάξεις στον πολιτικό στίβο, ενώ για τους δύο «μονομάχους» θα φέρει μια τελική αναμέτρηση (Μάιος – Ιούλιος). Οι δανειστές μας θα γίνονται όλο και πιο πιεστικοί, ενώ στο τέλος ίσως μας ζητήσουν «τον ουρανό με τ’ άστρα». Αν, όμως, αυτό μπορεί να συμβεί, αυτή δεν είναι η ενδεδειγμένη χρονιά.ΤΑΚΗΣ ΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αριθμολόγος – Ερευνητής
Τηλ.: 210-8646051 
ΠΑΤΗΣΙΩΝ 177, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΤΗΛ.: 210 8646051Email.: info@tsaros.gr